Regisseren

Workshop de Ontdekkingsreis

Op basisscholen in Overijssel geef ik, vanuit Joey Kugelmann Entertainment, 8-weekse workshops aan kinderen van groep 5 t/m 8. Workshop De Ontdekkingsreis is de grootste theater/film workshop van Nederland en België met uitzonderlijke kansen voor ieder kind! Plezier staat voorop tijdens deze lessen, in combinatie met leren samenwerken, respect uiten jegens elkaar en progressie boeken op het gebied van theater/film acteren en schrijven.

regisseren

Wat gaan we doen?

We zullen ons naast het acteren tevens bezighouden met de sociaal/emotionele ontwikkeling van het kind. Hoe ervaren zij het om iets voor de groep/camera te doen? Met emoties te werken? En waarom? Speciaal voor deze kwesties beschikken wij over een pedagoog die kosteloos advies verleent indien dat nodig is bij onze klanten (ouders/verzorgers, het kind of de leerkrachten). We zullen leren onszelf bewust op de voorgrond, maar ook op de achtergrond te plaatsen. Via diverse opdrachten maken we kennis met diverse Theaterstijlen. We voeren het niet alleen uit, maar we gaan ook inhoudelijk praten over de lichaamshouding, het stemgebruik, concentratie (het hier en het nu) en de inspiratie die je zult gebruiken tijdens de lessen. De kinderen krijgen een zeer bijzondere kans. Ze zullen namelijk een eigen verhaal bedenken én vervolgens hierin een rol spelen. De film zal op een professionele manier worden opgenomen en gemonteerd, onder regie van Renate van Laarhoven.

regisseren

Een echte bioscooppremière

In de Vue bioscoop (of een andere, als dat dichterbij is) hebben we vervolgens een echte filmpremière! De kinderen (filmsterren) worden hier met een echte limousine naartoe gereden en ontvangen met rode loper. Daarnaast krijgen zij van ons een drankje tijdens de première. Vue Cinema’s is officieel partner van Workshop De Ontdekkingsreis. Kortom: een onvergetelijk en uniek avontuur dat ieder kind zou moeten meemaken! We hebben in de afgelopen jaren met diverse basisscholen al tientallen professionele kinderfilms gemaakt. Bekijk ze gratis op het YouTube kanaal van Workshop de Ontdekkingsreis: http://www.youtube.com/workshopdeontdekkingsreis Via Facebook, Instagram en Twitter delen we regelmatig foto's en filmpjes van achter de schermen van de lopende Nederlandse - en Belgische projecten.

In de limousine

Heb je ooit een limousine van binnen gezien? Dit is je kans!

regisseren

Leren filmacteren

Is het jouw droom of filmacteur of filmactrice te worden? Dan is meedoen met Workshop de Ontdekkingsreis een goede start. Jouw film komt op het WDO-YouTubekanaal te staan, dat wel 100.000 bezoekers heeft!

FilmREGIe IS VOOR MIJ...

samenwerken aan een mooi eindproduct en ervoor zorgen dat iedereen er plezier aan beleeft

Mirrewinter op het platteland

In november 2018 begon voor mij een heel nieuw avontuur. Ik had auditie gedaan voor de verfilming van het boek ‘Mirrewinter op het Platteland’ van Gert Jan Oplaat. Een hoofdrol zat er niet in en daarom mocht ik een figuratierol vervullen. Ik was er nog over aan het nadenken of dat was wat ik wilde, toen ik ineens gebeld werd door Gert Jan met de vraag of ik het wilde regisseren. Nou, eerst maar eens koffiedrinken en erover praten, was mijn antwoord. Op dat moment had ik nog nooit geregisseerd en het voelde wel als een enorme verantwoordelijkheid.

Het bleek een kans die ik niet kon laten lopen. Een half jaar lang heb ik vrijwel al mijn vrije tijd in de film gestoken en het resultaat mag er zijn. Deze kans met beide handen aanpakken heeft een mooie, ontroerende film opgeleverd en een enorme hoeveelheid ervaring in de organisatorische, technische en menselijke kant van regisseren.

Zie hiernaast een artikel dat door dagblad Tubantia werd geschreven.

 

De film ‘Mirrewinter op het Platteland’ is in diverse filmhuizen te zien geweest. In 2019 is de film op dvd uitgekomen.

mirrewinter